PËRCAKTOHET FLAMURI, HIMNI DHE FESTA KOMBËTARE PËR SHQIPTARËT NË MAL TË ZI

Qeveria e Malit të Zi miratoi dhe dha pëlqimin për përcaktimin mbi flamurin, himnin dhe shënimin e festës kombëtare të shqiptarëve në Mal të Zi.

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi ka vendosur të përdorë flamurin kombëtar shqiptar – një shqiponjë të zezë dykrenare me sfond të kuq.

Si stemë do të ketë shqiponjën e zezë dykrenare mbi të cilën është përkrenarja e heroit kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeut si dhe himnin “Rreth flamurit të përbashkuar”.

28 Nëntori – Dita e Flamurit Kombëtar – është caktuar si Dita e Festës Kombëtare të Shqiptarëve në Malin e Zi.

SHARE