NË FILLIM TË GUSHTIT, DO TË ARRIJNË 150 MIJË VAKSINA PFIZER

Syringes with the Pfizer COVID-19 vaccine are ready for use at a shopping mall in Paris, Tuesday, July 13, 2021. More than 1 million people in France made vaccine appointments in less than a day after the president cranked up pressure on everyone to get vaccinated to save summer vacation and the French economy. (AP Photo/Michel Euler)

Në fillim të gushtit, 150 mijë vaksina Pfizer do të mbërrijnë në Mal të Zi, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Sipas tyre, për të marrë masa për të parandaluar përhapjen e virusit Covid 19, Ministria e Shëndetësisë siguroi 152,100 doza të vaksinave Pfizer dhe BioNTech për qytetarët e Malit të Zi. “Dorëzimi i vaksinave do të bëhet në dy seri dhe do të fillojë javën e ardhshme. Seria e parë e dërgesave do të fillojë më 2 gusht, do të zhvillohet në baza javore dhe deri në fund të shtatorit, 100,620 doza të vaksinave do të dorëzohen në Malin e Zi, ndërsa 51,480 doza të tjera do të dorëzohen në tremujorin e katërt,” theksoi Ministria e Shëndetësisë. Ata deklaruan se Ministria e Shëndetësisë filloi negociatat bilaterale në lidhje me këtë prokurim në dhjetor të vitit 2020, të cilat kanë zgjatur deri më sot. “Pasi u plotësuan të gjitha kushtet e kompanisë, të cilat ishin shumë rigoroze, Ministria e Shëndetësisë, me mbështetjen e Qeverisë së Malit të Zi, arriti të sigurojë 152,100 doza të kësaj vaksine për qytetarët tanë,” thuhet në njoftimin e Ministrisë.

SHARE