MALI I ZI MUND TË LLOGARISË NË BE NË VAZHDIMIN E NEGOCIATAVE

Struktura e bisedimeve malazeze ka arritur sukses të madh, siç dëshmohet nga hapja e të gjithë kapitujve dhe gatishmëria për të mbyllur zona të caktuara negociuese, theksuan kryenegociatori Aleksandar Drleviq dhe kreu i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Podgoricë Aivo Orav.

Ata shtuan se BE dhe vendet anëtare nuk do të kenë mungesë mbështetjeje në vazhdimin e rrugës integruese të Malit të Zi. Drleviq priti Ambasadorin Orav sot në një vizitë lamtumirëse dhe e falënderoi për bashkëpunimin dhe komunikimin e shkëlqyeshëm me Delegacionin e BE në Mal të Zi gjatë mandatit të tij, si dhe për mbështetjen e rëndësishme për Malin e Zi në procesin e bisedimeve.

“Progresi në procesin e negociatave është rezultat i punës së përkushtuar të strukturës negociuese, por edhe bashkëpunimit të shkëlqyeshëm me Delegacionin e BE-së dhe Komisionin Evropian, i cili besoj se do të vazhdojë edhe në të ardhmen, veçanërisht sepse ne kemi punë intensive për të kapërcyer sfidat në këtë proces, kryesisht në kriteret politike,” tha kryenegociatori.

Ambasadori Orav e falënderoi për bashkëpunimin e shkëlqyer deri më tani, duke vlerësuar punën e të gjithë strukturës së bisedimeve dhe punën e madhe të bërë në periudhën e kaluar.

Ai inkurajoi të gjitha institucionet kompetente të vazhdojnë me aktivitetet që do ta çojnë Malin e Zi në një fazë të re të negociatave dhe mbylljen e kapitujve, dhe në fund të fundit, të rezultojë që vendi ynë të bëhet anëtari i parë i ardhshëm i BE-së.

Bashkëbiseduesit vlerësuan se periudha sfiduese e shkaktuar nga epidemia e koronavirusit tregoi partneritet dhe solidaritet në veprim, si dhe avantazhin e përkatësisë në bashkësinë e kombeve evropiane.

SHARE