INSTITUCIONET SHTETËRORE DHE QEVERIA KANË TREGUAR NJË SHKALLË TË LARTË TË PËRGJEGJËSISË

Institucionet shtetërore dhe qeveria kanë treguar një nivel të lartë njohuri, vendosmëri, përgjegjësi dhe solidaritet në luftën kundër koronavirusit, tha kryeministri Dushko Markoviq, duke shtuar se Mali i Zi ka shkallën më të ulët të vdekshmërisë në rajon dhe një normë jashtëzakonisht të lartë të qytetarëve të testuar.

Duke iu përgjigjur në pyetjeje Branimir Gvozdenoviq, anëtarit të Partisë Demokratike të Socialistëve, ai tha se askush nuk ishte plotësisht i përgatitur për një krizë të tillë, asnjë sistem shëndetësor, shoqëri apo ekonomi.

Siç deklaroi ai, përveç masave të marra në bazë të rekomandimeve të profesionit, ata morën edhe vendime vendimtare politike, duke marrë përgjegjësi.

Markoviq tha se Trupi Koordinues Kombëtar, me shtatë seli operative dhe më shumë se 100 anëtarë, dha një përgjigje në kohë dhe efektive në një situatë shumë komplekse.

Ai tha se një mënyrë e përcaktuar qartë e koordinimit, ekzekutimit në mënyrë efektive të vendimeve, ndërsa mbikëqyr zbatimin e tyre, ka prodhuar rezultate që nuk janë të ngjashme në rajon dhe më gjerë.

“Me një fjalë, kemi vepruar me përgjegjësi, së bashku, në mënyrë efektive. Ne kemi arritur të ruajmë të moshuarit tanë në shtëpi pleqsh, si dhe të gjithë qytetarët e tjerë në akomodim kolektiv, përfshirë pacientët në spitale “, tha Markoviq. 

Ai shtoi se ata ishin në gjendje të riorganizojnë të gjithë sistemin e kujdesit shëndetësor për të përmbushur nevojat, pa shumë vështirësi dhe joproduktive, duke u munduar të marrin shërbime mjekësore për të gjithë ata që kanë nevojë për to.

SHARE