NUK ËSHTË VOTUAR PËR GJYQTARËT E GJYKATËS KUSHTETUESE, KONSULTIMET TË MËRKURËN

Anëtarët e Komisionit Kushtetues kanë mohuar në deklaratat e tyre për Radion e Malit të Zi pretendimet e mediave të caktuara se 7 kandidatë për gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese nuk e kanë kaluar raundin e parë eliminator. Ata thonë se votimi nuk është bërë dhe se të 26 kandidatët trajtohen në mënyrë të barabartë. Konsultimet me krerët e klubeve parlamentare, siç thonë ata, duhet të vazhdojnë të mërkurën. Ata thonë gjithashtu se deputetët kanë detyrim moral dhe njerëzor për të zgjedhur gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe se disponimi në komisionin mëmë garanton që kjo të ndodhë.

SHARE