NË JANAR VAKSINAT E PARA

Një kontigjent më i vogël i vaksinave kundër koronavirusit pritet në janar, epidemiologja dhe presidentja e Asamblesë së Dhomës Mjekësore dhe Unionit të Mjekëve të Mjekësisë, Millena Popoviq Samarxhiq, si e ftuar në Televizionin Vijesti. Ajo tha se asaj i ishte thënë në një bisedë me kolegët nga Instituti i Shëndetit Publik, dhe se ishte një donacion nga Bashkimi Evropian. “Kontingjenti i dytë pritet diku në shkurt, mars, përmes mekanizmit Covax, por edhe këtu bëhet fjalë për sasi më të vogla, unë ende nuk mund të specifikoj se cilat do të jenë ato sasi,” tha Popoviq Samarxhiq. “Tani, kolegët nga janë angazhuar intensivisht në përgatitjen e dokumentacionit për aplikim në tregun farmaceutik, sepse ministria e mëparshme nuk e bëri atë dokumentacion biokratik, dhe Planin e Veprimit që është i nevojshëm për aplikim në treg,” shpjegoi ajo.

SHARE