QEVERIA NUK DO TË FORMOHET PAS FJALËVE TË ASHPRA

Një nga drejtuesit e koalicionit shqiptar “Bashkë nji za”, Mehmed Zenka, beson se Qeveria nuk do të formohet pas disa fjalësh të ashpra midis individëve nga tre koalicionet që përbëjnë shumicën e re. Në emisionin “Telescopy”, Zenka hodhi poshtë akuzat se PDS-së kishte ndikuar në koalicionin që ai përfaqëson, të mos i përgjigjej ftesës së Kryeministrit të ardhshëm Krivokapiq për të hyrë në Qeveri. “Kush do të jetë qeveria eksperte, do të ketë pakica në atë qeveri të ardhshme. Partia boshnjake ka vendosur qartë, dhe kështu ka vendosur edhe koalicioni im, përveç koalicionit tjetër shqiptar. Nëse ai koalicion i dytë hynë në Qeveri, mund të themi se ka përfaqësues të një kombi,” tha Zenka. “Kushdo që na quan patriotë të rremë mund të pastrojë pragun para partisë time. Shumë gabime janë bërë ndaj shqiptarëve në vendet ku ata jetojnë, me dashje ose pa dashje. Ne kurrë nuk kemi thënë që kërkesat tona janë përmbushur plotësisht për 20 vitet e fundit, por ne e dimë se kishte edhe rezultate pozitive,” tha Zenka.

SHARE