VON DER LEYEN: ZGJERIMI I BE-së DO TË SJELLË PËRFITIME PËR EVROPËN

Presidentja e Komisionit Evropian (KE), Ursula von der Leyen, tha se është thelbësore t’u sqarohet qytetarëve evropianë se zgjerimi i Bashkimit Evropian (BE) është në interes të BE-së.

Ajo tha se lufta e Rusisë kundër Ukrainës dëshmoi se ekziston një nevojë e fortë që Evropa të përshtatet me një mjedis gjeopolitik më të rrezikshëm dhe të paparashikueshëm, transmeton Hina.

“Është shumë e rëndësishme t’u shpjegojmë vendeve anëtare dhe qytetarëve tanë se, në mjedisin e ri gjeostrategjik, zgjerimi i temës së meritës na forcon dhe është në dobi tonë,” tha Von der Leyen.

Von der Leyen theksoi se BE-ja ka rritur përpjekjet drejt një bashkimi të mbrojtjes dhe ka forcuar lidhjet me aleatët e NATO-s dhe partnerë të tjerë të besueshëm.

Thuhet se Unioni deri më tani ka ofruar ndihmë ushtarake dhe financiare për Ukrainën me më shumë se 81 miliardë euro.

SHARE