ABAZOVIQ: LOGJIKISHT QË KOALICIONI “E ZEZA MBI TË BARDHË” TË INKUADROJË ME SHËRBIMET E SIGURISË

Kreu i koalicionit “E zeza mbi të bardhë”, Dritan Abazoviq, tha se URA është përbërësi i vetëm i qeverisë së re, e cila mbrojti hapur anëtarësimin e Malit të Zi në NATO dhe politika e së cilës është e orientuar pa dyshim drejt anëtarësimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian. Ai thekson se është logjike që partia e tij dhe koalicioni “E zeza mbi të bardhë” kanë një ndikim vendimtar në zgjedhjen e personelit që do të menaxhojë sektorin e sigurisë dhe insistojnë në emërimin e ekspertëve më të mirë dhe më kompetentë, të cilat janë në sfondin e politikës së jashtme zyrtare të Malit të Zi, të cilën LQ URA dhe koalicioni “E zeza mbi të bardhë” i mbështesin fuqimisht. “Ne nuk do të lejojmë asnjë bixhoz me interesat kombëtare të Malit të Zi dhe në atë drejtim kemi mbështetjen e fortë të partnerëve tanë ndërkombëtarë,” theksoi Abazoviq në një bisedë me “Danas” të Novi Sadit. Ai tregon se sfidat në rrugën e reformimit të shërbimeve të sigurisë janë jashtëzakonisht të mëdha dhe komplekse, por nuk ka dyshim se kjo reformë është një parakusht kryesor për një luftë më efikase kundër krimit dhe korrupsionit, e cila është një nga detyrat kryesore të qeverisë së re. “Rajoni ynë meriton dhe mund të bëjë shumë më tepër, veçanërisht në pjesën e demokratizimit të institucioneve dhe kapërcimin e ndarjeve të shumta shoqërore. Besoj se koha e demokratizimit do të pasojë pa dyshim, dhe se vendet e rajonit do të hapin më vendosmërisht përmes reformave të nevojshme, në mënyrë që shkalla e lirive politike dhe standardi i jetesës së qytetarëve të rajonit të arrijnë përfundimisht në nivelin e dëshiruar,” thekson Abazoviq.

SHARE