7,896 QYTETARË HUMBËN PUNËN PËR SHKAK TË KORONËS

Në fund të javës së kaluar, janë shënuar 43,362 të papunë në Malin e Zi, nga të cilët 25,764 ishin gra ose 59,42 përqind, u theksua nga Byroja e Punësimit për gazëten “Dan”. “Në ditën e futjes së masave për të luftuar epideminë e koronavirusit, Covid-19, me 15 mars, 35,466 persona të papunë u regjistruan në regjistrat e 333, kështu që kishte një rritje të papunësisë me 7,896 persona ose 22.26 përqind,” tha ndihmësi i drejtorit të Byrosë së Punësimit në Mal të Zi, Goran Bubanja. Kur u pyet në cilat industri ndodhi rritja më e madhe e numrit të të papunëve, Bubanja tha se rritja më e madhe u regjistrua në grupet e profesioneve “Edukatorët dhe mësuesit e shkencave shoqërore dhe humane”, ku kishte një rritje prej 864 personave. Ekzistojnë gjithashtu grupe “Profesione të ushqimit dhe turizmit” 704, “Tregtarët” 579, “Profesione social-humane” 453 dhe “Ekonomistë” 427.

SHARE