ABAZOVIQ ME LIDERËT RAJONALË NË NJË DARKË PUNE TË ORGANIZUAR NGA GOLOB DHE MICHEL

Kryeministri në mandatin teknik Dritan Abazoviq ishte mysafir në një darkë pune në Villa Bled të organizuar nga Robert Golob, kryeministër i Sllovenisë dhe Charles Michel, president i Këshillit Evropian, njoftoi Qeveria e Malit të Zi.

Në darkë morën pjesë edhe Edi Rama, kryeministri i Shqipërisë, Ana Brnabiq, kryeministrja e Serbisë, Dimitar Kovaçevski, kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Albin Kurti, kryeministri i Kosovës, Borjana Krishto, kryetare e Këshillit të Ministrave të Bosnjës dhe Hercegovinës, si dhe Tanja Fajon, ministre e Punëve të Jashtme të Sllovenisë.

“Sllovenia është partneri ynë i rëndësishëm dhe i besueshëm në rrugën drejt BE-së. Vazhdojmë mëtutje. Ne po bëjmë gjërat e duhura për qytetarët tanë dhe po e realizojmë agjendën evropiane”, ka theksuar Abazoviq në profilin e tij në Facebook.

Forumi Strategjik i Bled-it sivjet organizohet me titullin “Solidariteti për të Ardhmen Globale” dhe Abazoviq sot ka marrë pjesë në panelin e Lidershipit.

Përfaqësuesit e Ministrisë së Mbrojtjes së Malit të Zi dhe Sllovenisë sot kanë nënshkruar marrëveshje për bashkëpunim.

SHARE