KALIMI KUFITAR CEMI I TRIESHIT – GRABOM TË HAPET SA MË SHPEJT TË JETË E MUNDUR

Kalimi i përbashkët kufitar Cem i Trieshit-Grabom, në territorin e Malit të Zi, duhet të hapet sa më shpejt të jetë e mundur, dhe më së voni në fund të korrikut të këtij viti, u theksua në takimin e komisioneve për kufirin midis Malit të Zi dhe Republika e Shqipërisë. Në takim u diskutuan çështjet aktuale të bashkëpunimit në fushën e kufijve dhe shkëmbyen mendime mbi dinamikën e aktiviteteve të përbashkëta. Takimi ishte një mundësi për të shqyrtuar mundësitë e zgjerimit të kapacitetit në pikën e përbashkët kufitare Sukobin-Muriqan, dhe përfaqësuesit e Republikës së Shqipërisë informuan se aktivitetet po ndërmerren intensivisht për të siguruar burime financiare për zgjerimin e kapacitetit në këtë pikë kufitare. Kur bëhet fjalë për kontrollin dhe matjen e koordinatave të shënjuesve të kufirit që mungojnë në vijën kufitare midis Malit të Zi dhe Republikës së Shqipërisë, këto aktivitete do të vazhdojnë, sipas procedurës së përcaktuar.

SHARE