GJUKANOVIQ NË JEREVAN: QËLLIMI I VIZITËS ËSHTË TË INKURAJOJË PROJEKTET ME INTERES TË PËRBASHKËT

Qëllimi i vizitës në Armeni është inkurajimi i projekteve me interes të përbashkët, kryesisht në ekonomi dhe investime, shkencë, teknologji, por edhe në fushën e arsimit, shëndetësisë dhe kulturës, tha presidenti Millo Gjukanoviq pas takimit me kryetarin e Parlamentit Alen Simonjan në Jerevani. Sipas deklaratës, ai vuri në dukje se “në linjën e marrëdhënieve të ndërlikuara në rajonin e vendit pritës, ai përshëndeti këmbënguljen në gjetjen e një rruge paqësore për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve”. “Pavarësisht se sa mundohemi të gjejmë zgjidhje politike, duhet të jemi të vetëdijshëm se nuk ka rrugë tjetër”, thotë Gjukanoviq. “Unë mendoj se në një të ardhme të afërt do të kemi vizita reciproke të zyrtarëve armenë në Mal të Zi dhe se kjo do të jetë një mundësi për të filluar përpunimin e mundësive për përmirësimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ndërshtetëror. Kjo vizitë ishte gjithashtu një mundësi për të prezantuar të arriturat e zhvillimit ekonomik dhe demokratik të Malit të Zi gjatë pesëmbëdhjetë viteve të fundit që nga rivendosja e pavarësisë”, tha Gjukanoviq.

SHARE