Amber Heard kishte çrregullime të personalitetit të lidhura me dhunën dhe ‘krijimin e historive’, thotë një psikologe që e kontrolloi atë

Një psikologe dhe mjeko-ligjor që vlerësoi Amber Heard – dhe e cili u punësua nga ekipi ligjor i Johnny Depp ka dëshmuar se aktorja tregoi shenja të çrregullimeve të personalitetit, por jo çrregullim stresi post-traumatik (PTSD).

Në ditën e nëntë të gjyqit për shpifje të Depp kundër Heard, Dr. Shannon Curry i tha gjykatës se asaj iu kërkua “të jepte një vlerësim psikologjik të zonjës Heard” në tetor 2021, por nuk iu kërkua kurrë të bënte të njëjtën për Depp.

Curry shqyrtoi “të gjitha dokumentet e çështjes” si pjesë e vlerësimit të saj për aktoren e “Aquaman”, si dhe të dhënat mjekësore të Heard përfshirë ‘trajtimin e shëndetit mendor’, regjistrimet audio dhe video, fotot dhe “deklaratat e shumëfishta të dëshmitarëve”.

Foto: AFP

Ajo tha se u takua me Heard “në dy data të veçanta”, 10 dhjetor dhe 17 dhjetor 2021, për rreth 12 orë në total, shkruan People.

“Rezultatet e vlerësimit të zonjës Heard mbështetën dy diagnoza: çrregullimin e personalitetit kufitar dhe çrregullimin e personalitetit histrionik”, tha Curry.

Klinika Mayo e përkufizon çrregullimin kufitar të personalitetit si “një çrregullim të shëndetit mendor që ndikon në mënyrën se si mendoni dhe ndjeheni për veten dhe të tjerët, duke shkaktuar probleme në funksionimin e jetës së përditshme. Ai përfshin çështje të vetë-imazhit, vështirësi në menaxhimin e emocioneve dhe sjelljes dhe një model të paqëndrueshëm marrëdhëniet”.

Foto: AFP

Çrregullimi i personalitetit histrionik, sipas Mayo Clinic , është një gjendje “e karakterizuar nga të menduarit ose sjelljen dramatike, tepër emocionale ose të paparashikueshme”. Në dëshminë e saj, Dr. Curry tha se ata me këtë gjendje mund të priren të marrin një rol “viktimë” ose “princeshë” me histori të rreme.

Sipas klinikës, mund të manifestohet në “kërkimin e vazhdueshëm të vëmendjes” , “të qenit tepër emocional, dramatik ose seksualisht provokues për të tërhequr vëmendjen”. “Flisni në mënyrë dramatike me opinione të forta, por pak fakte ose detaje për t’i mbështetur ato”.

Foto: AFP

Curry tha në gjykatë të martën se “kishte informacion që mbështeti” konkluzionet e saj në vlerësimin e saj për Heard “nga burime të shumta”, duke përfshirë një test që psikologia kreu vetë dhe “prova të atyre diagnozave në të dhënat e saj dhe në vetë-raportin e saj”.

Depp po padit Heardin për shpifje në lidhje me një op-ed të vitit 2018 që ajo shkroi për Washington Post për mbijetimin e dhunës në familje, megjithëse ajo kurrë nuk e përmendi Depp me emër në artikull.

Aktori i “Pirates of the Caribbean” fillimisht ngriti padinë prej 50 milionë dollarësh në mars 2019.

Foto: AFP

Gjatë deklaratave hapëse në fillim të këtij muaji, avokati i Heard, Ben Rottenborn tha se provat do të tregojnë se ajo ka vuajtur nga abuzimi në familje nga Depp që “mori shumë forma”, duke përfshirë fizike, emocionale, verbale dhe psikologjike, si dhe “dhunë seksuale nga duart e Depp”. Një zëdhënës i Depp i mohon akuzat, duke i quajtur ato “fiktive”.Lexo po ashtu:Howard Stern reagon ndaj Johnny Depp: Ai është narcis, po e tepron në gjyqin me Amber Heard

Në nëntor 2020, Depp humbi padinë e tij shpifje në Mbretërinë e Bashkuar kundër tabloidit britanik “The Sun” për shkak se e quajti atë një “rrahës i gruas”. Gjykata mbështeti pretendimet e gazetës si “thelbësisht të vërteta” dhe Heard dëshmoi për të mbështetur pretendimet. Në mars 2021, përpjekja e tij për të rrëzuar vendimin u anulua. /Telegrafi/

SHARE