GJUKANOVIQ: MALI I ZI PO HYN NË NJË FAZË TË LEHTËSIMIT TË KRIZËS

Mali i Zi po hyn në një fazë të qetësimit të krizës së shkaktuar nga epidemia e koronavirusit, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq, duke shtuar se një qëndrim i disiplinuar ndaj sugjerimeve të institucioneve mjekësore kompetente do të ndihmonte në krijimin e parakushteve për normalizimin e jetës ekonomike dhe sociale.

Gjukanoviq ishte sot në Nikshiq me kryetarin e Trupit Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive, Milutin Simoviq, për të mësuar rreth situatës aktuale epidemiologjike në atë qytet.

Gjukanoviq tha se ai i tregoi edhe një herë Nikshiqit specifikitetin e tij për funksionalitetin e mirë, bashkëpunimin e mirë, mirëkuptimin e shkëlqyer të ndërsjellë me autoritetet shtetërore.

Ai gjithashtu tha se është i kënaqur të dëgjonte që të gjithë subjektet e sistemit të mbrojtjes sociale në Nikshiq kishin bërë një punë të mirë në periudhën e kaluar.

Sipas tij, është shumë e rëndësishme që të gjithë ta kuptojnë që nuk duhet të humbasin një ditë pasi të ndalojnë krizën e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, por që të gjitha bizneset duhet të jenë në gjendje të aktivizojnë kapacitetet e tyre sa më shpejt që të jetë e mundur.

Gjukanoviq tha se Qeveria ka përgatitur paketën e dytë të mbështetjes shumë mirë, duke shtuar se ai beson se një paketë e tretë mbështetëse do të pasonte, kryesisht e përqendruar në masa nxitëse për të gjitha kompanitë që punuan shumë ose nuk punuan fare për të aktivizuar kapacitetet e tyre.

Zëvendëskryeministri Millutin Simoviq tha se sistemi shëndetësor i Nikshiqit iu përgjigj krizës së koronavirusit në mënyrë efektive, vendimtare dhe me rezultate të mira, të cilat janë mbi pritshmëritë.

Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq tha se përgjigjja e Malit të Zi ndaj krizës tregon se sistemi shëndetësor po funksionon në mënyrë të përsosur.

SHARE