MARKOVIQ: MBËSHTETJE E PLOTË PËR INICIATIVËN TONË PËR NJË KONFERENCË RAJONALE PËR MBROJTJEN NGA KORONAVIRUSI

Organizata Botërore e Shëndetit mbështet plotësisht iniciativën e Kryeministrit të Malit të Zi, Dushko Markoviq, për të organizuar një konferencë rajonale për mbrojtjen kundër koronavirusit- i tha Kryeministrit Malazez sot Hans Klug, Drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetitpër Evropën. Në një intervistë me video, Kryeministri Markoviq tha se Mali i Zi, si kryetar i Nismës së Evropës Qendrore (CEI), ka propozuar mbajtjen e një konference rajonale. “Unë e promovova këtë ide në një konferencë me videot e fundit të Kryeministrave të rajonit me Kancelarin e Austrisë dhe Komisionerin e Zgjerimit të BE. Në këtë frymë, Mali i Zi ka lënë dyert e tij të hapura për t’u përdorur nga vendet e rajonit për transferimin e mallrave. Ky është një moment për të treguar solidaritetin dhe bashkësinë, sepse vetëm në këtë mënyrë mund ta kapërcejmë me sukses këtë rrezik. Për më tepër, ne shprehim gatishmërinë dhe nevojën për të punuar së bashku për të promovuar politikat sociale dhe ekonomike në mënyrë që të ruajmë jetesën e qytetarëve tanë dhe të krijojmë parakushtet për rimëkëmbjen e shpejtë të ekonomisë malazeze. Unë besoj se, me pjesëmarrjen e vendeve të tjera që marrin pjesë në CEI, ka ndihmuar për të kapërcyer krizën në ekonomitë e vendeve të rajonit dhe më gjerë “- tha Kryeministri i Malit të Zi. Drejtori i OBSH për Evropën ofroi asistencë eksperte dhe teknike nga Organizata Botërore e Shëndetit në organizimin e një konference rajonale. “Mali i Zi është një lider dhe kjo është koha e duhur që vendet e CEI të mblidhen. Vendi juaj ka treguar solidaritet, mençuri dhe guxim për të propozuar këtë iniciativë dhe ju duhet ta udhëheqni atë,” tha Hans Kluge. Kryeministri Markoviq informoi Drejtorin e SZO për Evropën mbi masat e marra nga Mali i Zi për të trajtuar pandeminë e koronavirusit. Mina BrajoviQ, një përfaqësuese e Organizatës Botërore të Shëndetit në Mal të Zi, gjithashtu mori pjesë në bisedë.

SHARE