ARRIHET MARRËVESHJA PËR REVOKIMIN E SHTATË AMBASADORËVE

Dje është arritur marrëveshja se si të delet nga problemi i revokimit të  shtatë ambasadorëve, e cila lidhej kryesisht me shpjegimet publike në lidhje me propozimin e qeverisë, sipas një deklarate të përbashkët nga Presidenti Millo Gjukanoviq, Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq dhe Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq. Sipas deklaratës së përbashkët, çështja e politikës së jashtme u diskutua në takim, duke pasur parasysh kompetencat e Presidentit të Malit të Zi dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme. “Është konstatuar se komunikimi i vazhdueshëm dhe i hapur është një parakusht për bashkëjetesë të suksesshme, qëllimi i të cilit është të ruajë funksionalitetin e sistemit të shtetit të Malit të Zi, reputacionin e tij dhe vendin prestigjioz në marrëdhëniet ndërkombëtare, dhe rezultatet e mira që Mali i Zi ka arritur në drejtim të politikës së jashtme dhe politikës së jashtme evropiane dhe euro-atlantike. Në atë rrugë, përparësia është të mbrohet dinjiteti i politikanëve, institucioneve dhe qytetarëve malazezë,” thuhet në deklaratë. Theksohet se është njohur kompetenca e qartë e Presidentit dhe Qeverisë në procesin e përzgjedhjes së përfaqësuesve diplomatikë të Malit të Zi, si dhe e drejta e Qeverisë që përfaqësuesit diplomatikë të jenë një shprehje autentike e politikës së saj të jashtme. “Në atë kontekst, u arrit një marrëveshje për tejkalimin e problemit të tërheqjes  së një numri ambasadorësh, e cila lidhej kryesisht me shpjegimet publike në lidhje me propozimin e qeverisë dhe u ra dakord të vazhdohet praktika e mëparshme pozitive e konsultimeve të politikës së jashtme. në nivelin të 3 presidentëve dhe Ministrit të Punëve të Jashtme, i cili do të garantojë një dialog cilësor dhe përzgjedhjen e personelit, i cili do të vazhdojë kursin aktual të politikës së jashtme të qëndrueshme të Malit të Zi,” përfundon deklarata.

SHARE