MALI I ZI KA NEVOJË PËR NJË SISTEM POLITIK TË QËNDRUESHËM PËR QËLLIME AFATGJATA

Mali i Zi duhet të krijojë sistemin politik sa më të qëndrueshëm mbi bazën e të cilit mund të arrihen qëllimet afatgjata, tha ministri i Jashtëm i Hungarisë, Peter Sijarto.

Sijarto në emisionin “Fokus” në Televizionin e Malit të Zi nuk ka dashur të komentojë situatën aktuale në Mal të Zi, por ka thënë se gjithmonë përmbahet nga ndërhyrjet në punët e brendshme të vendeve të tjera.

Megjithatë, ai këshilloi politikanët në vendin tonë që të kenë një sistem politik më të qëndrueshëm në mënyrë që, siç tha ai, të jenë sa më të fortë.

Ai përmendi shembullin e Hungarisë, e cila, siç tha ai, ka pasur një sistem politik të qëndrueshëm në 14 vitet e fundit.

Ai e sheh këtë si një nga arsyet pse vendi, siç tha ai, jo vetëm i mbijetoi krizës, por ishte gjithnjë më i fortë pas saj.

Ai tha gjithashtu se është i tronditur nga shtyrja e datës së integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE.

Ai gjithashtu beson se Bashkimi Evropian do të ndihmonte shumë në stabilizimin e situatës në Ballkanin Perëndimor dhe tejkalimin e konflikteve afatgjata.

Ai përkujtoi se Mali i Zi ka hapur të gjithë kapitujt e negociatave dhe shtoi se nuk e sheh pse nuk mund të mbyllen dhe pse Mali i Zi nuk mund të marrë ofertë për anëtarësim në BE.

E njëjta gjë, thotë ai, vlen edhe për Serbinë dhe nuk sheh arsye pse nuk kanë filluar bisedimet me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

SHARE