KOVAÇ REFUZON TA EKSTRADOJË NJË TË DYSHUAR PËR KRIME LUFTE NË KOSOVË

Ministri i Drejtësisë Marko Kovaç ka refuzuar kërkesën e Kosovës për ekstradimin e shtetasit serb Momçilo Vukotiq (61), konfirmohet për “Vijesti” nga Ministria e Drejtësisë.

Autoritetet e Kosovës e akuzojnë Vukotiqin për krime lufte kundër popullatës civile.

Ai u arrestua në Mal të Zi dhe ndodhet në paraburgim ekstradimi.

Gjykata konstatoi se janë plotësuar kushtet ligjore për ekstradim, por ministri i Drejtësisë e ka refuzuar kërkesën për ekstradim pasi mendon se është shkelur neni 3 i Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe Liritë Themelore.

Vukotiqi dyshohet se ka kryer veprën penale të krimeve të luftës kundër popullatës civile në vitin 1999, në territorin e Pejës.

SHARE