GJUROVIQ DHE ZINXHIRËT E SHITJES ME PAKICË PO KËRKOJNË NJË STRATEGJI PËR TË KUFIZUAR ÇMIMET

Ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit Goran Gjuroviq ka mbajtur sot një takim të rëndësishëm me përfaqësues të zinxhirëve të shitjes me pakicë, industrisë ushqimore dhe distributorëve në Mal të Zi.

Takimi u zhvillua në një frymë konstruktive dhe temë qendrore e diskutimit ishte furnizimi i tregut me produkte, çmimet e produkteve dhe mundësia e vazhdimit të aksionit të përbashkët “Stop Inflacionit”, njoftoi Ministria e Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit.

“Në takim, të gjithë pjesëmarrësit shprehën vullnetin për të gjetur një strategji efektive së bashku me ministrinë për të kufizuar çmimet dhe për të shtypur pasojat e inflacionit. Pas një diskutimi të plotë, u diskutua për hapat e mëtejshëm dhe gjetjen e mënyrave për uljen e çmimeve të produkteve më të rëndësishme”, thuhet në njoftim.

Gjuroviq theksoi rëndësinë e bashkëpunimit ndërmjet Qeverisë dhe sektorit privat për të arritur një model të qëndrueshëm të uljes dhe kufizimit të çmimeve me pakicë.

Siç thuhet në njoftim, ai falënderoi të gjithë të pranishmit për reagimin e madh dhe për gatishmërinë e tyre për të qenë shoqërisht përgjegjës dhe për të marrë pjesë në aktivitete të mëtutjeshme që do të ndikojnë pozitivisht në standardin e qytetarëve të Malit të Zi, veçanërisht të kategorive të ndjeshme të shoqërisë.

SHARE