GJUKANOVIQ SHTYU VIZITËN NË ARMENI

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, pati një bisedë telefonike me Presidentin e Armenisë, Armen Sargsyan, me rastin e shtyrjes së vizitës së tij zyrtare në Armeni, e planifikuar për fillimin e qershorit, për shkak të kufizimeve të udhëtimit në kushtet e pandemisë Covid19.

“Gjukanoviq falënderoi Presidentin e Armenisë për iniciativën për bisedë dhe konfirmoi interesin e tij për vizitën që po realizohet në periudhën pasi situata u stabilizua dhe vendosjen e kushteve të sigurta për udhëtime,” u njoftua nga kabineti i Gjukanoviqit.

Siç thanë ata, Gjukanoviq e informoi Presidentin e Armenisë për përfundimin e suksesshëm të fazës së parë të luftës së Malit të Zi kundër virusit korona. Në të njëjtën kohë, ai shprehu shpresë se Armenia së shpejti do të jetë në gjendje të kapërcejë krizën shëndetësore.

Presidenti i Armenisë shprehet se numri i pacientëve në Armeni është ende shqetësues, por njëkohësisht uroi Malin e Zi për rezultatet e arritura.

“Të dy palët shprehën shpresën që vizita e Gjukanoviqit do të konfirmonte marrëdhëniet miqësore midis dy vendeve dhe mundësi të hapura për intensifikimin dhe thellimin e bashkëpunimit ekonomik dhe të përgjithshëm. Në të njëjtën kohë, do të jetë një mundësi për bisedime më të hollësishme për çështje të rëndësishme reciprokisht,” theksuan nga zyra e Presidentit Gjukanoviq.

SHARE