ABAZOVIQ: E NEVOJSHME QË KUVENDI TË MIRATOJË NJË RIBALANCIM TË BUXHETIT

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq deklaroi në seancën e Qeverisë se Qeveria është e gatshme të ndihmojë ekipet dhe shoqatat sportive për të shkuar në gara, por se është e nevojshme që Kuvendi të miratojë një ribalancim të buxhetit.

“E vetmja arsye pse nuk ka një gjë të tillë është se nuk ka pasur ribalancim – sepse Kuvendi i Malit të Zi është i mbyllur”, tha kryeministri në mandatin e tij teknik.

Ministri i Financave, Aleksandar Damjanoviq, tha se paratë janë siguruar, por Kuvendi është në lëvizje.

“Duhet theksuar publikisht se nga 1 janari deri në fund të tetorit, në 10 muaj, Kuvendi ka pasur gjithsej 16 ditë pune, kurse nga 1 maji në gjashtë muaj deri më 1 nëntor tre ditë pune. Ne arritëm të sigurojmë funksionimin e çdo segmenti të këtij vendi për gjashtë muaj pa mbështetjen absolute të parlamentit”, tha Damjanoviq.

Ai i bëri thirrje qeverisë së re që të miratojë ribalancimin e buxhetit dhe t’i përmbushë të gjitha obligimet pa probleme.

Abazoviq përsëriti se nuk ka para sepse nuk ka ribalancim, por se deri të premten do të mundohen të gjejnë një zgjidhje të përkohshme për kolektivë të caktuar.

“Të hyrat tona rekord janë aty, por ka një pjesë të sistemit që është jofunksional”, tha Abazoviq.

SHARE