KRIVOKAPIQ DO TË FLASË ME UDHËHEQËSIT E PARTIVE

Kandidati për kryeministër i Qeverisë së re, Zdravko Krivokapiq, do të flasë me kryetarët e të gjitha partive që përbëjnë koalicionin trepalësh, mësoi Pobjeda. Disa burime të Pobjeda nga koalicioni “Për të Ardhmen e Malit të Zi” thanë se një qasje e tillë, e cila është dukshëm e ndryshme nga ajo e mëparshme, do të përpiqet të sigurojë një efikasitet më të madh në negociata. “Kryeministri i caktuar është duke mbledhur ekipin e tij dhe do të flasë kryesisht me të gjithë kryetarët e partive brenda koalicionit trepalësh dhe më pas me sektorin e OJQ-ve dhe intelektualë të pavarur. Zyrtarisht, këto bisedime do të fillojnë kur presidenti malazes do të emërojë Krivokapiq si kryeministër,” thuhet në deklaratë. Nënshkrimet e 41 deputetëve krijuan kushtet që kreu i shtetit të propozojë zyrtarisht Krivokapiq si kryeministër.  “Negociatat nuk do të negociohen më në taverna dhe manastire, por në ambientet e partisë,” thonë burimet e Pobjeda-s. Sipas informacionit jozyrtar nga Pobjeda, kthesa në negociata – e cila çoi në zgjedhjen e Kryetarit të Parlamentit dhe nënshkrimin e mbështetjes për kryeministrin e caktuar brenda vetëm 12 orësh nga bllokimi – është e lidhur me presionin e fortë të bazës, rrotullimet e medias dhe presionin nga jashtë si dhe selinë e Kishës Ortodokse Serbe në Beograd.

SHARE