PASAGJERËT ZAKONISHT KTHEHEN PËR SHKAK TË TESTIT JO ADEKUAT

Ndihmësdrejtorja e Drejtorisë për Çështjet e Inspektimit të Malit të Zi, Vishja Orban, tha se shumica e pasagjerëve nga vendkalimet kufitare u kthyen për shkak të një testi jo adekuat.

Kjo, shpjegoi ajo në programin e mëngjesit të RTMZ, ka ndodhur në ditët e para pas hapjes së kufijve, në mënyrë që më vonë pasagjerët të vijnë me një test adekuate që është e nevojshme për të hyrë në Mal të Zi.

“Sa për pasagjerët që janë pozitivë për Covid, ose për çdo dyshim thirret një epidemiolog. Ne kishim turistë në Mal të Zi që ishin pozitivë, dhe që shkuan në vendin e tyre,” theksoi Orban.

Ata persona, thotë ajo, monitorohen nga Inspektimi Sanitar dhe Policia Kufitare deri në vendkalimin kufitar: “Dhe, më pas raportohet në seli se këta persona janë larguar nga Mali i Zi. Nëse ata qëndrojnë në Mal të Zi, atyre u sigurohet akomodimi dhe monitorimi i izolimit të vet.”

Ajo theksoi se sipas rezultatit të fundit nga mbrëmë në orën 21.00, janë 930 persona në vetë-izolim, dhe ata janë, thotë Orban, njerëz të cilëve u dha vendimi në vendkalimet kufitare dhe në të dy aeroportet.

SHARE