ORLLANDIQ: UDHËTIMET VERORE ME SA DUKET PA TESTIME DHE KARANTINË

Aeroportet e Malit të Zi nuk do të lënë asnjë nga punonjësit e tyre pa punë në këtë periudhë kohore, megjithëse ata pothuajse plotësisht kanë humbur të ardhurat e tyre, tha drejtori ekzekutiv i Aeroportit të Malit të Zi, Danillo Orllandiq.

Ai gjithashtu theksoi se, nga bisedat me kolegët nga rajoni dhe Bashkimi Evropian, mund të konstatohet se do të ketë udhëtime këtë verë, pa testim për Covid19 dhe karantinë.

Orllandiq theksoi se ata janë plotësisht të gatshëm për gjithçka që përshkruajnë institucionet evropiane dhe vendase, por ndërkohë, situata ka ndryshuar edhe atje. “Nga bisedat me kolegët nga rajoni dhe Bashkimi Evropian, mund të konstatohet se do të ketë udhëtime këtë verë, me siguri pa testime për Covid19 dhe karantinë,” tha Orllandiq në një intervistë për “Dnevne novine”.

Sidoqoftë, gjërat themelore janë të kyçura: distanca fizike ku mund të jetë 1.5 metra, vurja e detyrueshme e maskës dhe dezinfektimi i shpeshtë i duarve.

Orllandiq shton se informacioni i djeshëm se nuk ka koronë në Mal të Zi do të ketë një ndikim pozitiv në linjat ajrore.

Orllandiq tha se për shkak të pandemisë, në muajin mars, ata shënuan një rënie të të ardhurave mbi 65 përqind, ndërsa në prill ishte mbi 90 përqind. Një situatë e ngjashme do të zbatohet këtë muaj.

Ai thotë se realiteti i ri nënkupton një përkufizim tjetër të politikës së zhvillimit të Malit të Zi, i cili do të bazohet në burimet e brendshme, dhe kështu në aviacionin total. Doli se ka mjaft inteligjencë dhe seriozitet në Mal të Zi për të luftuar krizën më të madhe të shkaktuar nga pandemia e virusit të ri të koronës, në një mënyrë efikase dhe cilësore, dhe të bëhet vendi i parë në botë që nuk ka asnjë të infektuar. Kjo tregon që qytetarët e Malit të Zi mund të mbështeten në vendin e tyre.

Me një vendim serioz dhe të mençur të Qeverisë së Malit të Zi, ne kemi shpëtuar kompaninë ajrore kombëtare, e cila do të jetë përkrahja dhe mbështetja kryesore për zhvillimin e turizmit në vendin tonë në vitet e ardhshme, thotë Orllandiq.

SHARE