BEÇIQ: TË RINJTË DO TË JENË GJENERATORI MË I MADH I NDRYSHIMIT NË MALIN E ZI

Kryetari i Parlamentit të Malit Zi, Aleksa Beçiq, njoftoi pritjen që të rinjtë do të jenë gjeneratori më i madh i ndryshimit në Malin e Zi dhe se ai beson se ata mund të kontribuojnë në tejkalimin e ndarjeve. Sot, Beçiq mbajti një leksion virtual për studentët e Fakultetit të Shkencave Politike në Podgoricë, me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare e Edukimit. Në ligjërimin thelbësor, Kryetari i Parlamentit tha se shpreson që të rinjtë do të jenë gjeneratori më i madh i ndryshimit në Malin e Zi dhe se beson se ata mund të kontribuojnë në tejkalimin e ndarjeve. “Pa një Mal të Zi civil të fortë, nuk ka Mal të Zi si një histori e suksesshme Ballkanike ose Evropiane,” tha Beçiq. Gjatë prezantimit, studentët shprehën interes të veçantë për procesin e pranimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian, ndikimin e polarizimit të shoqërisë malazeze në preferencat politike të të rinjve, si dhe kur studentët mund të presin një kthim në studim të rregullt të ndryshuar në mënyrë drastike për shkak të pandemisë së koronavirusit. Leksioni i Kryetarit të Kuvendit, i cili u ndoq nga 92 studentë, ku u realizua në kuadër të projektit “Me politikanët mbi ty” të organizatës studentore Bashkimi i Studentëve të Shkencave Politike.

SHARE