ZENKA: BAJRAMI TË FORCOJË HARMONINË NDERFETARE

Duke uruar festën e ardhshme të Fitër Bajramit, Ministri i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Mehmed Zenka, u uroi besimtarëve myslimanë që Bajrami t’i forcojnë ata në rrugën e duhur, respektin e ndërsjellë dhe harmoninë ndërfetare që Mali i Zi ka trashëguar prej kohësh.

Ministri kujtoi që fillimi i Bajramit nënkupton edhe fundin e muajit të agjërimit, gjatë së cilit, duke mos përmbajtur shijimin e ushqimit dhe pijes, shtypjen e së keqes në një person, afirmohen vlerat e së mirës, ​​njerëzimit dhe solidaritetit.

“Ky Ramazan do të mbahet mend për kufizimet, të cilat për shkak të luftës kundër pandemisë që goditi të gjithë botën, më tej theksoi nevojën e disiplinës dhe qëndrimit të përgjegjshëm ndaj të tjerëve dhe ndaj vetvetes, për të mbrojtur vlerën më të madhe – jetën njerëzore”, tha Zenka.

Ai dëshiroi që ditët e Bajramit të ardhshëm të mbusheshin me besim në vlerat e së mirës universale, dashurisë, vlerësimit dhe respektit në mes të gjithë njerëzëve.

“Unë dua që ju të kaloni këtë festë në rrethin e familjeve tuaja, miqve dhe njerëzve me kuptim të mirë dhe të përhapni mesazhet gjithmonë të ndritshme të Fitër Bajramit në harmoni. Të gjithë atyre që kanë agjëruar, unë sinqerisht dëshiroj që Zoti të pranojë agjërimin e tyre dhe të gjitha veprat e mira të bëra këtë muaj “, përfundoi Ministri në mesazhin e tij të urimit.

SHARE