MIRANOVIQ: NUMËROJMË DITËT DREJT DESTINACIONIT TË PARË “CORONA FREE”

Bërja e një destinacioni pa koronë do të ishte një privilegj i vërtetë për Malin e Zi në një botë të mbingarkuar nga pandemia e virusit SARS-CoV-2, thotë Shefja e Shtabit Operacional për Koordinimin e Zbatimit të Masave për Parandalimin e Përhapjes së COVlD19 Vesna Miranoviq.

“Pozicioni i Malit të Zi është, tani për tani, jashtëzakonisht i favorshëm sepse llogarit ditët deri në marrjen e këtij statusi në një situatë ndërsa vendet e tjera po regjistrojnë një rritje të rinovuar të numrit të pacientëve,” tha Miranoviq.

Miranoviq kujton se mundësia e statusit të një destinacioni pa koronë nuk është lajmi i vetëm me të cilin Mali i Zi tërhoqi vëmendjen ndaj vetes gjatë pandemisë së virusit të ri të koronës.

“Mali i Zi është vendi i fundit në Evropë ku është regjistruar një infeksion i shkaktuar nga virusi SARS-CoV-2. Është gjithashtu unik në atë që është i vetmi vend në shtëpitë e të moshuarve e të cilit nuk janë regjistruar asnjë rast infeksioni me këtë virus. Do të ishte e jashtëzakonshme që kjo seri e arritjeve të pasurohet me faktin se, mbi të gjitha në Evropë, ne arrijmë statusin e një destinacioni të lirë korona “, thotë Miranoviq.

Ajo thekson se besimi në sistemin e kujdesit shëndetësor dhe institucionet e tjera të sistemit është vlera më e lartë e arritur në dy ose tre muajt e fundit.

“Përfaqësuesit e profesionit kanë gjetur rrugën e tyre drejt vetëdijes së qytetarëve dhe e kanë imponuar veten si autoritete të paprekshme, qëllimi i të cilit është vetëm një: të ruajë shëndetin dhe jetën e njerëzve. Kjo duket se ka shkaktuar konfuzion midis një numri politikanësh, madje edhe një ndjenjë e vetëm disa paraqitje publike. Sfida e bazuar në paragjykime dhe bestytni për fat të mirë ka mbetur në hijen e mesazheve të forta dhe të sinqerta të profesionit “, përfundoi Miranoviq.

SHARE