SHEHOVIQ: NXËNËSIT TË QËNDROJNË NË SHTËPI DERI NË FUND TË VITIT SHKOLLOR

Nxënësit nuk duhet të kthehen në shkolla deri në fund të vitit shkollor për shkak të situatës aktuale epidemiologjike, tha Ministri i Arsimit Damir Shehoviq, duke shtuar se Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive dhe Qeveria do të japin fjalën e fundit.

“Shëndeti i fëmijëve dhe familjeve të tyre është një përparësi absolute. Kjo është arsyeja pse unë jam i mendimit që viti shkollor duhet dhe mund të përfundojë pa u kthyer nxënësit në shkollë. Sigurisht, vendimi përfundimtar do të merret nga TKK dhe autoritetet kompetente,” tha Shehoviq.

Ai tha se viti shkollor duhet të përfundojë sipas kalendarit shkollor ekzistues në qershor dhe maj për maturantët, sepse ndryshime të mëdha në drejtim të zgjatjes së vitit shkollor do të shkaktonin ndryshime të mëdha në sistem, si në aspektin e vazhdimit të arsimit ashtu edhe në pjesën e regjistrimit në shkollat ​​e mesme dhe fakultet.

Ai tha se ministria ka hartuar një udhëzues të gradimit, i cili do të dërgohet në të gjitha shkollat, në mënyrë që nxënësit të mund të marrin notat përfundimtare.

Sipas situatës epidemiologjike, siç thekson Shehoviq, po përgatiten regjistrime elektronike për kopshtet, shkollat ​​fillore dhe të mesme. Detajet dhe datat e sakta do t’i komunikohen shpejt opinionit.

“Regjistrimi duhet të bëhet në një platformë elektronike dhe procedurat do të jenë të thjeshta dhe efikase. Është një punë e madhe brenda një kohe shumë të shkurtër, por është gjithashtu diçka që i mbetet sistemit pas kësaj situate”, tha ministri.

Kur bëhet fjalë për arsimin e lartë, Shehoviq tha se, në konsultim me institucionet e arsimit të lartë, u rekomandua: që provimet përfundimtare të organizohen vetëm në kolegje dhe institucione të arsimit të lartë, në përputhje me Ligjin, kur të plotësohen kushtet; t’i informojë studentët në kohën e duhur për afatet, jo më vonë se 15 ditë para provimit; që afati i parë i regjistrimit duhet të organizohet pas përfundimit të masave në lidhje me institucionet arsimore dhe pas përfundimit të çdo shkolle të mesme të jashtme ose provim profesional në shkollat e mesme.

SHARE