BOGDANOVIQ: MEDIAT NË MAL TË ZI TREGUAN SE JANË NË KRYE TË DETYRËS

Duke pasur parasysh që çdo situatë krize kërkon angazhim shtesë, mediat në Mal të Zi kanë treguar se ata janë në krye të kësaj detyre të vështirë në luftën e përbashkët kundër pandemisë koronavirusit, tha Ministri i Kulturës Aleksandër Bogdanoviq gjatë një emisioni në RTMZ.

Ai kujtoi se e vërteta, etika dhe objektiviteti janë themelet e gazetarisë së përgjegjshme dhe profesionale, si dhe një detyrim për të siguruar informacion të besueshëm për opinionin, kundrejt garës për sensacionizëm.

“Pas këtyre postulateve në raportimin e ngjarjeve të zhvilluara nga pandemia, mediat në vendin tonë javët e fundit kanë treguar që puna gazetareske është bërë mirë dhe të gjithë qytetarët janë mirënjohës për ta. Ne gjithashtu përveç punonjësve të kujdesit shëndetësor, policisë dhe ushtrisë, mund të llogarisim edhe gazetarët në heronj të kësaj situate të tërë ” tha Bogdanoviq.

Duke marrë parasysh rrethanat aktuale, ai theksoi se pothuajse të gjitha mediat aktualisht funksionojnë me vështirësi, dhe në përputhje me rrethanat Qeveria e Malit të Zi kanë ndërmarrë një seri masash ndërhyrje për të kapërcyer problemet financiare, si dhe funksionimin e qetë të mediave në këtë situatë.

I pyetur se ku është Ministria e Kulturës pas kurimit të virusit, Ministri Bogdanoviq tha se ka shumë linja veprimi të cilave do t’i kushtohet këtij sektori gjatë kësaj periudhe.

“Së pari, ne duhet të përqëndrohemi në rimëkëmbjen e skenës kulturore malazeze nga efektet e pandemisë. Është detyra jonë të mbështesim institucione, individë dhe programe të caktuara kulturore. Nga ana tjetër, duhet të mendojmë edhe për diktatet e një tregu të pashmangshëm që duhet të gjendet përgjigje e mirë e cilësore,” tha Ministri i Kulturës.

SHARE