Sipas një eksperte pastrimi, nuk duhet t’i lani peshqirët tuaj me zbutës

Një peshqir i ngrohtë dhe i butë që mbulon trupin tuaj pas një dushi relaksues është një ndjenjë e pakrahasueshme.

Megjithëse butësia e peshqirit tuaj është thelbësore, duhet të siguroheni që niveli i absorbimit të peshqirit tuaj të jetë gjithashtu në nivel.

Në TikTok-un e saj, entuziastja e pastrimit dhe kujdestarja Vanesa Amaro shpjegoi pse nuk duhet t’i lani peshqirët me zbutës, pavarësisht aromës së mahnitshme.

“Zbutësi i rrobave përmban dyllë dhe vajra. Vaji largon ujin, që do të thotë nëse i lani peshqirët me zbutës rrobash, nuk do të jenë aq absorbues sa dikur”, shpjegoi ajo.

Në vend të kësaj, ajo sugjeroi përdorimin e uthullës së bardhë dhe boraksit për të hequr çdo aromë.

Një komentues i TikTok u betua për këtë metodë: “Po! Që kur ndalova së përdoruri zbutësin e rrobave, peshqirët e mi kanë qenë kaq të butë!”.

SHARE