GJELOSHAJ: EVROPA TANI MBETET, DO TË NËNSHKRUAJMË MARRËVESHJEN THEMELORE

Kryetari i Alternativës Shqiptare dhe njëherësh kryetar i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, në emisionin Link tha se projektin Evropa Tani do ta vazhdojë kushdo që është në pushtet dhe se nuk do t’i shkojë në mendje asnjë partie apo Qeverie ta prekë. “Ky projekt nuk kërkon njohuri të veçanta, projekti si projekt nuk ka asgjë të tepërt për të aplikuar. Ne kemi një ligj për buxhetin dhe Qeveria e pakicës do ta zbatojë në të mirë të qytetarëve”, tha Gjeloshaj. Ai shtoi se qeveria e pakicave nuk do ta problematizojë çështjen e nënshkrimit të Marrëveshjes Themelore. “Është një sekuencë ngjarjesh që nuk është problematike për asnjë Qeveri. Ne absolutisht nuk e problematizojmë këtë çështje. Çdo akt me ndonjë bashkësi fetare që është në përputhje me Kushtetutën e Malit të Zi nuk është problematik për ne dhe ne jemi për nënshkrimin e atij akti me Kishën Ortodokse Serbe”, tha ai. Gjeloshaj theksoi se i vjen keq që ministri i Financave dhe Mirëqënies Sociale, Millojko Spajiq, ka mohuar se u ka ofruar pakicave për të zëvendësuar URA-n në Qeveri. Ai tha se është gati të shkojë në poligraf, sepse qëndron pas fjalëve të tij. Gjeloshaj thotë se ende nuk është dakorduar forma e qeverisjes së pakicës. Ai sqaroi se në momentin e nënshkrimit të memorandumit është folur për një qeveri të mundshme të pakicës. “Në këtë kontekst kemi marrë propozimin e partive që janë pjesë e qeverisë dhe natyrisht e kemi pranuar. Mendoj se kjo tregoi se mund të bashkëpunohet me të gjithë ata që duan të ulen në të njëjtën tryezë, me të gjithë, jo me PDS-në, siç duan të imponojnë, por me të gjithë”, tha ai. Gjëja më e rëndësishme për të është që partitë e pakicës vepruan në unison. Gjëja më e rëndësishme për Gjeloshaj është që partitë e pakicës vepruan në mënyrë unanime. Ai theksoi se Qeveria patjetër do të bjerë më 4 shkurt dhe beson se kjo nuk është shkelje e vullnetit elektoral të 30 gushtit.

SHARE