KRIVOKAPIQ: PËRBËRJA E QEVERISË DO TË DIHET DERI TË PREMTEN

Përbërja e plotë e qeverisë së re do të dihet deri të premten, tha mandatari për Kryeministër, Zdravko Krivokapiq, duke deklaruar se ai do të përmbushë afatin e fundit për të paraqitur një propozim për përbërjen dhe ekspozimin në parlament tre ditë para fillimit të seancës së Kuvendit. Ai u tha gazetarëve në Cetinjë se ata aktualisht kanë tre kandidatë për pozitat e Ministrit të Mbrojtjes dhe Ministrit të Brendshëm. Ai beson se pozita e Ministrit të Brendshëm është funksioni më i rëndësishëm në qeverinë e ardhshme. Ai tha se Zëvendëskryeministër do të jetë udhëheqësi i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq. “Roli i tij i ri do të ishte të koordinojë të gjithë sektorët e strukturës së sigurisë. Ekzistojnë tre pjesë, njëra është brenda Agjencisë së Sigurisë Kombëtare, tjetra brenda Drejtorisë së Policisë dhe e treta ka të bëjë me Ministrinë e Mbrojtjes dhe aktivitetet e inteligjencës ushtarake,” shtoi Krivokapiq.

SHARE