BOROVINIQ BOJOVIQ: 5.000 VAKSINA RUSE MBËRRIJNË MË 25 SHKURT, 30.000 VAKSINA KINEZE MË 27 SHKURT

Ministrja e Shëndetësisë, Jelena Boroviniq Bojovoq, sot mori vaksinën kundër koronavirusit në Qendrën Klinike të Malit të Zi. Ajo informoi qytetarët se kontingjenti i dytë i vaksinës ruse prej 5000 dozash do të mbërrijë në aeroportin e Podgoricës të enjten në 2:30 pasdite, dhe dhurimi i 30,000 dozave kinezëve do të niset nga Pekini më 27 shkurt.  “Numri i vaksinave të konsumuara është dinamik dhe vaksinimi po vazhdon sipas një plani të hartuar mirë,” tha ajo. Kur u pyet nga gazetarët në lidhje me aplikimin për vaksinim, Ministrja deklaroi se ekzistojnë tre mënyra – përmes faqes coronainfo, mjekëve të zgjedhur dhe linjës telefonike. Ajo përsëriti se vaksinimi së pari do të bëhet në grupet prioritare. Sipas Planit Kombëtar, Boroviniq Bojoviq shtoi, 330,000 qytetarë duhet të vaksinohen në Malin e Zi, në mënyrë që të mund të flasim për imunitetin kolektiv. Imuniteti nga vaksina ruse duhet të zgjasë deri në dy vjet, por ministrja theksoi se e gjitha është individuale. Boroviniq Bojoviq njoftoi se nesër, në 3 pasdite, do të shpallen korrigjimet e masave për të parandaluar përhapjen e virusit corona. Ajo vuri në dukje se, bazuar në treguesit aktualë, sigurisht që nuk do të ketë lehtësim të masave.

SHARE