VITI I ARDHSHËM DO TË JETË NJË PROVË SINQERITETI SI PËR QEVERINË ASHTU EDHE PËR OPOZITËN

Kompromisi është fjala më e rëndësishme që na pret në vitin e ardhshëm, dhe ai vit do të jetë një provë e sinqeritetit të qeverisë dhe opozitës në angazhimin e tyre për integrimin evropian, tha Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq. Beçiq theksoi se këtë në një koktej për përfaqësuesit e trupit diplomatik në Mal të Zi. Duke iu drejtuar audiencës, Beçiq vuri në dukje se Mali i Zi ka përjetuar një ndryshim historik të qeverisë në zgjedhjet e vitit të fundit dhe se pjekuria demokratike, e cila pasqyrohet paqësisht, e civilizuar dhe evropiane në periudhën pas zgjedhjeve, është krenaria e të gjithë shoqërisë malazeze. Duke theksuar se përparësitë e politikës së jashtme të qeverisë së re mbeten të angazhuara për integrimin evropian dhe forcimin e aleancës brenda NATO-s, ai shtoi rëndësinë e forcimit të karakterit qytetar të Malit të Zi në vend, në mënyrë që Mali i Zi të tregonte kohezionin e nevojshëm të shoqërisë, vendosmëri në luftën kundër korrupsionit dhe krimit. Me qëllim të forcimit të rolit të kontrollit të Parlamentit të Malit të Zi, Beçiq informoi të pranishmit në lidhje me hapat e ndërmarrë drejt hartimit të Rregullores së re të Kuvendit dhe miratimin e Ligjit për Kuvendin. Kryetari i Kuvendit kujtoi se dy qëllimet kryesore të shumicës së re parlamentare janë reforma në drejtësi dhe reforma gjithëpërfshirëse e legjislacionit zgjedhor.

SHARE