BOROVINIQ-BOJOVIQ: KISHAT, GJATË FESTAVE, TË RESPEKTOJNË MASAT

Ministrja e Shëndetësisë, Jellena Boroviniq Bojoviq, njoftoi se situata është e jashtëzakonshme, por që zgjat në mënyrë kronike dhe për një kohë të gjatë. Ajo vuri në dukje se të drejtat e besimtarëve nuk janë të njëjta me festimin e Vitit të Ri, dhe u bëri thirrje kishave të kontrollojnë besimtarët dhe të respektojnë të gjitha rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik gjatë festave. Ministrja theksoi se gjatë miratimit të masave, ato udhëhiqeshin ekskluzivisht nga rekomandimet e profesionit. “Instituti kërkoi një bllokim të plotë për një minimum prej 15 ditësh, dhe duke pasur parasysh përbërësin psikologjik, ne kemi rishikuar këto masa dhe i kemi sjellë në një nivel më të pranueshëm për të gjithë qytetarët,” tha Boroviniq-Bojoviq. Ajo theksoi, duke iu referuar caktimit të kazermave të festive në Nikshiq, se Presidenti Millutin Simoviq, i cili më parë ishte president i TKK, duhet ta kuptoj situatën. Ministrja iu referua peticionit të qytetarëve që kërkojnë masa më të buta gjatë festave dhe tha se të gjitha sugjerimet janë të mirëseardhura, duke theksuar se nuk kishte asnjë diskriminim në ato masa. “Ne do të shqyrtojmë të gjitha sugjerimet në seancën tjetër, e cila do të jetë shumë shpejt,” tha Boroviniq Bojoviq.

SHARE