MALI I ZI VENDI I PARË QË ANËTARËSOHET NË BE

Rrethanat janë të tilla që Mali i Zi ndoshta do të jetë vendi i parë që do të bashkohet me Bashkimin Evropian në periudhën tjetër të mundshme dhe të dukshme, tha Presidenti Kroat Zoran Millanoviq gjatë vizitës së tij zyrtare në Mal të Zi.

Në Cetinj, ai u takua me Presidentin e Malit të Zi Millo Gjukanoviq, i cili falënderoi Kroacinë për vëmendjen e saj ndaj perspektivës evropiane të Ballkanit Perëndimor.

Millanoviq gjithashtu theksoi se ai erdhi në Mal të Zi për të mbështetur rrugën evropiane të Malit të Zi. Ai vlerësoi se Mali i Zi, edhe në fillim të negociatave me BE, zgjodhi qartë dhe në mënyrë të pakthyeshme karakterin e shoqërisë perëndimore dhe shtetit perëndimor.

“Ne kemi një bashkëpunim shumë të ndarë dypalësh në të gjitha fushat, por mbi të gjitha në fushën e mbrojtjes, arsimit …”, tha Gjukanoviq.

“Sot, si rajon, ne jemi një hap më afër qëllimit tonë të përbashkët evropian sesa ishim para presidencës kroate,” theksoi ai.

Presidenti i Malit të Zi tha se mbeten shumë sfida dhe hapësirë ​​për bashkëpunim midis Malit të Zi dhe Kroacisë.

“Varet nga ne që të përpiqemi t’i ndihmojmë qeveritë tona të bëjnë punët e tyre sa më efikase të jetë e mundur në drejtim të forcimit të bashkëpunimit,” tha Gjukanoviq.

Gjatë vizitës së tij zyrtare në Mal të Zi, Millanoviq do të takohet me kryetarin e parlamentit Ivan Brajoviq dhe kryeministrin Dushko Markoviq, dhe gjithashtu është planifikuar një takim me përfaqësuesit e komunitetit kroat në Mal të Zi.

“Vizita e Presidentit të Kroacisë, kryetarit aktual i Këshillit të BE-së, është vizita e parë zyrtare presidenciale pas disa muajsh pezullimi të aktiviteteve ndërshtetërore të shkaktuara nga pandemia COVID19”, thuhet në deklaratë.

SHARE