BRAJOVIQ: SHTETI ME SUKSES IU PËRGJIGJ SFIDËS

Anëtarët e Kuvendit të Malit të Zi kanë diskutuar aktivitetet e deritanishme në lidhje me epideminë e koronavirusit, të përgatitur nga Qeveria. Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi Ivan Brajoviq fillimisht tha se është mirënjohës për të gjithë ata që kontribuan në luftën kundër epidemisë, për të cilën ai tha se ishte e paparë në funksionimin e saj, duke shtuar se ata përgjegjës i ishin përgjigjur me sukses sfidës. Brajoviq tha se shteti ka kaluar provimin e përgjegjësisë në disa aspekte. “Qeveria iu përgjigj kërkesës dhe i dha Kuvendit informacione. Qeveria rekomandoi që Asambleja gjithashtu të ftojë Ministren e Ekonomisë Dragica Sekuliq, Ministrin e Financave Darko Radunoviq, Ministrin e Brendshëm Mevlludin Nuhoxhiq, Drejtorin e Institutit të Shëndetit Publik Boban Mugosha, Ranko Lazoviq, Vesna Miranoviq,” tha Brajoviq. “Ne gjithashtu jemi kujdesur që të mos rrezikojmë shëndetin e deputetëve, kështu që kemi kryer pjesën më të madhe të aktiviteteve tona në kushte që ne i respektuam të gjitha rekomandimet,” tha Brajoviq. Deputetët kanë treguar si kontribut ashtu edhe mirëkuptim, dhe përmes disa masave të TKK, unë njoh punën e deputetëve,” tha Brajoviq. Ai theksoi se ata nuk donin të blinin pika politike. “Heronjtë e epokës sonë janë profesionistë të kujdesit shëndetësor. Në çdo shoqëri, çdo shtet zgjedh për vete atë që mendon se është më mirë. Modeli ynë është dëshmuar të jetë shumë efektiv. Unë me të vërtetë mendoj se së bashku ne si shoqëri kemi përgjigjur me sukses,” tha ai.

SHARE