ABAZOVIQ: LE TË FILLOJË KONTROLLI I PRONËS ME NE

Ligji mbi origjinën e pronës është parakushti themelor për luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, tha Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq. Ai tha se ligji duhet të miratohet sa më shpejt që të jetë e mundur. “Le të fillojë kontrolli nga ne,” tha Abazoviq, në Kampin e trembëdhjetë Rajonal Euro-Atlantik REACT, organizuar nga OJQ Alpha Center në Podgoricë. Ai gjithashtu deklaroi se qytetarët e Malit të Zi meritojnë të pajtohen. “Më në fund, ne duhet të ndalojmë së kërkuari armiqësi në çdo veprim. Mali i Zi duhet të dalë përpara. Mënyra më e mirë është të mos shohim një armik në fqinjin tonë, por një mik,” tha Abazoviq. Ai është i sigurt se nuk do të ketë më monopol politik në Mal të Zi. “Ka pak njerëz që ndihen të paprekshëm, qofshin ata përfaqësues të qeverisë së re apo të vjetër. Kjo nuk ishte rasti pesë muaj më parë,” tha Abazoviq, duke shtuar se mendon se është një mesazh i mirë. Marrja e mbështetjes ndërkombëtare, siç thotë Abazoviq, është gjëja më e mirë që qeveria e re ka bërë. “Tani pres që ne vetëm po përmbushim detyrimet tona dhe pritjet e tyre,” theksoi Abazoviq. Zëvendëskryeministri tha se Mali i Zi arriti të kryejë tranzicionin në një mënyrë paqësore dhe dinjitoze dhe se anëtarësimi në NATO, megjithëse nuk ishte vendimtar, ndikoi në të në mënyrën e vet. Ai vuri në dukje se Mali i Zi, nga një vend që nuk emetoi siguri, pas tre vjet anëtarësimi në aleancën e NATO-s, ka bërë një hap të madh demokratik përpara dhe se ka pasur një kthim të sovranitetit te qytetarët.

SHARE