QEVERIA KUFIZON MARZHET E TREGTARËVE NGA 5 DERI NË 15 PËRQIND

Marzhet tregtare në shitje me shumicë dhe pakicë do të kufizohen nga 5 deri në 15 për qind për disa ushqime bazë, produkte ushqimore dhe produkte higjienike.

Kjo parashikohet nga ndryshimet në vendimin për masat e përkohshme për kufizimin e çmimeve të produkteve me rëndësi të veçantë për jetën dhe shëndetin e njerëzve dhe në listën e produkteve.

Ky dokument është përgatitur nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, e kryesuar nga ministri Nik Gjeloshaj.

“Vijesti” ka pasur akses në propozimin e Vendimit, i cili duhet të jetë në seancën e Qeverisë këtë javë.

Gjeloshaj, në një emision, në TV Vijesti, i pyetur se kur do të fillojë me këtë, tha se çmimet do të monitorohen, se për vendimin i kanë njoftuar përfaqësuesit e dyqaneve, por që ende nuk janë publikuar të dhënat e Monstat për muajin janar, kur bëhet fjalë për çmimet e ushqimeve, duke thënë se vendimet duhet të merren në bazë të të dhënave zyrtare nga autoritetet shtetërore.

“Në bazë të të dhënave që do të marrim do të vlerësojmë nëse ai sistem po sillet me përgjegjësi apo nëse dikush dëshiron të përfitojë nga situata”, tha ministri Gjeloshaj, duke iu referuar faktit se 74 mijë pensionistë kanë marrë pension minimal të rritur për muajin janar prej 450 euro. Janë shumë më tepër para në qarkullim për konsumatorët”, shtoi ai.

I pyetur se çfarë reagimi pret nga punëdhënësit, ai tha se mund të ndodhë që ata të mos jenë të kënaqur, por beson se mund “të gjejnë një mes dhe një masë ku të gjithë do të jenë të kënaqur”.

Gjeloshaj, i pyetur se cilat janë marzhet tregtare tani, tha se “gjithçka varet nga tregtia në tregti”, por se mendon se ato janë “shumë më të larta se sa parashikuam”.

“Ka hapësirë ​​të mjaftueshme që ato dyqane të funksionojnë pozitivisht”, tha Gjeloshaj, duke thënë se beson se kufizimi i marzheve do të ulë çmimet.

“Ndoshta do të reagojnë vetë tregtarët, do të ulin çmimet, që të arrijmë në një zgjidhje që të mos marrim masën e fundit”, theksoi ministri.

SHARE