TË ZVOGËLOHET TVSH-ja E USHQIMEVE, TË RRITET NË LUKS

Kryetari i Asociacionit të Menaxherëve të Malit të Zi, Budimir Raiçkoviq, tha se kemi mjaft “inteligjencë të brendshme”, por se duhet të arrihet një konsensus që Mali i Zi të jetojë më mirë. Ai beson se zgjidhja aktuale për rritjen drastike të çmimeve do të ishte ulja e TVSH-së për ushqimet bazë dhe rritja e saj për luksin. Raiçkoviq thotë se ka tërhequr kandidaturën për kryetar të Odës Ekonomike sepse nuk ka qenë momenti i duhur. “Duhet të kuptojmë se qeveritë janë ashtu siç jemi ne. Ne i zgjedhim ata dhe ajo është në shërbim të qytetarëve. Sapo ta kuptojmë këtë, ne mund të ecim përpara,” tha ai. Raiçkoviq mendon se duhet bërë diçka radikale në ekonominë e Malit të Zi për të ulur importet dhe për të rritur rezervat mallrash, sepse në të kundërtën nuk mund të shmangim importimin e inflacionit. „Ne duhet të bëjmë diçka për të ndihmuar kategoritë më të rrezikuara. Sidomos për pensionistët”, theksoi ai. “Pse të mos futet një kartë sociale në Mal të Zi. Kjo nuk është një punë që administrata nuk mund ta bëjë. Duhet të dimë se kush ka nevojë për ndihmë”, tha ai.

SHARE