PRIORITET ZHBLLOKIMI I NGËRÇIT NË NEGOCIATAT ME BE-në

Zhbllokimi i ngërçit në procesin e negociatave me Bashkimin Evropian (BE), i cili lidhet kryesisht me kapitullin 23, do të jetë prioriteti i parë i qeverisë së përgjithshme në Mal të Zi, tha presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. Pas takimit me kryetarin e Këshillit Evropian, Charles Michel, ai tha se pret që Mali i Zi të ketë një qeveri të re në një të ardhme shumë të parashikueshme dhe se do të jetë promotori i politikës së integrimit evropian. „Pra, do të jetë një politikë e vazhdimësisë me kursin strategjik që ka ndjekur Mali i Zi në 25 vitet e fundit”, tha Gjukanoviq. Sipas tij, as eksperimenti me Qeverinë, e cila së fundi e humbi besimin në parlament, nuk mund ta vërë në dyshim një orientim të tillë strategjik të Malit të Zi. “Ne kemi arritur një marrëveshje jashtëzakonisht të lartë për të gjitha vlerësimet, dhe mbi të gjitha, dhe më e rëndësishmja, kemi arritur një marrëveshje për nevojën e intensifikimit të bashkëpunimit ndërmjet BE-së dhe Ballkanit Perëndimor”, tha Gjukanoviq.  Siç tha ai, Mali i Zi do të ketë një vend të veçantë, si vendi që ka avancuar më shumë në procesin e negociatave dhe që mund të vazhdojë të luajë një rol të rëndësishëm si promotor i sistemit evropian të vlerave në Ballkanin Perëndimor. Gjukanoviq shtoi se mendon se ka arsye për optimizëm.

SHARE