NUHOXHIQ: MALI I ZI KA SIGURUAR RESPEKTIMIN E PLOTË TË TË DREJTAVE TË REFUGJATËVE

Dita Botërore e Refugjatëve është një mundësi për të kujtuar veten se Mali i Zi ka siguruar respektimin e plotë të ligjit për refugjatët, përmes miratimit të standardeve ndërkombëtare dhe vendosjes së virtyteve kryesore të civilizimit – të tilla si solidariteti, toleranca dhe respektimi i diversitetit.

Mali i Zi gjithashtu ka kontribuar në krijimin e një komuniteti gjithëpërfshirës me legjislacionin e saj, duke u përpjekur të legjitimojmë veten si një shoqëri me vlera dhe perspektiva evropiane, tha Ministri i Brendshëm Mevlludin Nuhoxhiq.

Nuhoxhiq theksoi se Qeveria e Malit të Zi, në bashkëpunim me agjencitë e Kombeve të Bashkuara, Delegacionin e Bashkimit Evropian dhe sektorin civil, ka zbatuar aktivitete të shumta për të përmirësuar pozicionin e atyre që janë të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre në një mënyrë humane dhe të përgjegjshme.

“Po ashtu, kjo ditë na kujton se është shumë e rëndësishme që integrimi i suksesshëm i refugjatëve dhe të huajve që kanë marrë mbrojtje ndërkombëtare të pasurojnë mjedisin tonë dhe që ne ofrojmë ndihmë për këdo që është i përndjekur për larminë e tyre, i cili duhet të shërbejë si një fije unifikuese, e jo ndarje. Edhe kjo shtë gjithashtu në frymën e traditës sonë multikulturore,” përfundoi Ministri Nuhoxhiq.

SHARE