SHTETET E BASHKUARA KANË HEQUR REKOMANDIMIN PËR TË MOS UDHËTUAR NË MAL TË ZI

Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve njoftuan se janë për rreth 90 destinacione të huaja hoqen rekomandimin për të mos udhëtuar në ato vende për shkak të koronavirusit. Mali i Zi dhe Serbia janë ndër këto vende, dhe niveli i rrezikut është ulur nga niveli më i lartë i katërt në të tretin. Qytetarët e pavaksinuar ende këshillohen të mos udhëtojnë në vendet e nivelit të tretë. “Nëse keni një sistem imunitar të dobësuar ose jeni në rrezik të shtuar të sëmundjeve të rënda, edhe nëse jeni vaksinuar kundër koronavirusit, bisedoni me mjekun tuaj për rreziqet dhe mendoni të shtyni udhëtimin tuaj në këtë destinacion”, thuhet ndër të tjera në rekomandimet për Malin e Zi dhe Serbinë. Ndër vendet për të cilat është anuluar paralajmërimi për të mos u udhëtuar janë Britania e Madhe, Franca, Izraeli, Turqia, Australia, Greqia, Hong Kongu, Italia, Japonia, Koreja e Jugut, Spanja dhe Rusia.

SHARE