MARKOVIQ: NE NUK PO MENDOJMË TË VENDOSIM GJENDJE TË JASHTËZAKONSHME

Qeveria nuk po mendon të vendosë gjendje të jashtëzakonshme në Mal të Zi, tha Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq. “Unë mendoj me siguri në të ardhmen e parashikueshme kjo masë nuk është në tryezë,” tha Markoviq në një konferencë shtypi pas seancës së kabinetit. Ai tha se ata kishin analizuar sot masat e miratuara nga Këshilli i Mbrojtjes dhe Sigurisë në lidhje me monitorimin dhe kontrollin e shtuar të vendeve karantinë që do të kryheshin nga Ushtria Malazeze. Ai tha se të gjitha masat që lidhen me likuiditetin e ekonomisë zbatohen edhe për kompanitë që janë themeluesit e mediave malazeze. Ai më tej deklaroi se Qeveria kishte bërë një rekomandim të qartë për Agjencinë e Mediave Elektronike dhe Ministrinë e Kulturës që të lirojnë pagesën e tarifës për një periudhë prej 90 ditësh. “Ne kemi vendosur të mbështesim median sepse roli i tyre në situata të tilla është thelbësor,” shpjegoi Markoviq. Ai u tha qytetarëve se kjo betejë nuk mund të fitohej vetëm nga profesionistë të kujdesit shëndetësor. Ai falënderoi profesionistët mjekësorë për persekutimin dhe atdhetarinë e tyre. Ai u bëri thirrje qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpitë e tyre dhe tha që ata që nuk respektojnë urdhrat dhe rekomandimet do të sanksionohen. “Nuk do të ketë kompromis rreth kësaj,” tha Markoviq. “Dua t’i falënderoj të gjithë. Unë besoj se në ditët në vazhdim, deri në suksesin përfundimtar, shembuj solidariteti dhe guximi, me përgjegjësi, do të ketë më shumë, ”përfundoi Markoviq.

SHARE