MARRËVESHJE ME SHQIPËRINË PËR BUJQËSINË, INVESTIMET, TURIZMIN…

Mali i Zi dhe Shqipëria do të nënshkruajnë një sërë marrëveshjesh për bashkëpunim në bujqësi, investime kapitale, turizëm, kulturë, shkencë dhe sport në një seancë të përbashkët të qeverisë më 27 shkurt. Kështu ka bërë të ditur i ngarkuari me punë në Ambasadën e Shqipërisë, Gjorgje Jankoviq. Ai gjithashtu thekson se seancat e përbashkëta janë një praktikë e zakonshme në diplomaci. Analisti ekonomik Mirza Mulleshkoviq beson se takime të tilla janë të mira për vendosjen e një bashkëpunimi më të mirë në rajon, por ai shpreson se ato nuk janë një prelud për anëtarësimin e Malit të Zi në Ballkanin e Hapur.

“Ky lloj mekanizmi, guxoj të them, përdoret shpesh në praktikën diplomatike, sepse u lejon vendeve thjesht mike të zgjidhin një numër të madh çështjesh që u përkasin departamenteve të ndryshme në një vend, të hapin një dialog për shumë tema me interes të përbashkët dhe po, që është ndoshta më e rëndësishmja, nënshkrimi i një sërë marrëveshjesh dypalëshe. Edhe këtë vit presim të nënshkruajmë një sërë aktesh për bashkëpunim në fushën e bujqësisë, investimeve kapitale, punëve të brendshme, mbrojtjes, turizmit, shëndetësisë, kujdesit social, kulturës, shkencës, sportit…”, tha Jankoviq.

Mali i Zi dhe Shqipëria, thekson Jankoviq, kanë krijuar marrëdhënie dhe bashkëpunim të mirë deri më tani.

Sipas analistit ekonomik Mirza Muleshkoviq, takime të tilla janë të mira për forcimin e bashkëpunimit rajonal të vendeve të rajonit. Ai megjithatë shpreson që me këtë akt Mali i Zi të mos marrë përsipër obligime, siç thotë ai, për nismën “Ballkani i Hapur”.

SHARE