KOMITETI PËR MARRËDHËNIE NDËRKOMBËTARE DHE EMIGRANTËT JEP DRITË JESHILE PËR REVOKIMIN E AMBASADORËVE

Komiteti për Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Emigrantët dha mendim pozitiv mbi propozimin e Qeverisë për të revokuar tetë ambasadorë të jashtëzakonshëm dhe të plotfuqishëm të Malit të Zi. Komiteti dha një mendim pozitiv për të revokuar ambasadorët: Darko Pajoviq (Republika e Kinës), Miodrag Vllahoviq, (Ambasada në Selinë e Shenjtë dhe Rendi Sovran i Maltës), Obrad Stanishiq (Bosnjë dhe Hercegovinë), Vera Kulish, (Gjermani) , Dushka Jekniq (Emiratet e Bashkuara Arabe, Kuvajt, Mbretëria e Arabisë Saudite, Mbretëria e Bahreinit), Sanja Vllahoviq (San Marino, Itali, Maltë), Tarzan Miosheviq (Serbi) dhe Budimir Shegrt (Poloni). Në seancë të komitetit morën pjesë Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq dhe Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq. Radulloviq tha se ajo që ka ndodhur ditët e fundit nuk është në përputhje me normat diplomatike, dhe se, siç tha ai, ne kemi bërë një shfaqje nga diplomacia. Zëvendëskryeministri Abazoviq tha se problemi me tërheqjen nuk ekziston sepse, siç deklaroi ai, ky vend është në dhimbjet e lindjes së demokracisë. “Qeveria do të drejtojë politikën e jashtme të Malit të Zi së bashku me shumicën në këtë parlament, dhe gjithçka që po ndodh në ditët e fundit është një përpjekje nga njerëzit e papërgjegjshëm për t’i rezistuar asaj që po ndodh me Malin e Zi dhe shumicën në pushtet, le tu shërbejë në nder atyre njerëzve. Unë mendoj se përveç asaj disiplinore, duhet të fillojnë masa të gjata, nëse ekziston një bazë për këtë,” tha Abazoviq.

SHARE