DEMOKRATËT PRANUAN MARRËVESHJEN PËR FORMIMIN E QEVERISË

Kryesia e Demokratëve ka pranuar marrëveshjen për formimin e qeverisë, e ka konfirmuar sekretari i kësaj partie, Boris Bogdanoviq.

Demokratët nuk kanë marrë ende një vendim për kandidatët për ministra.

Në qeverinë e re, Demokratëve do të duhej tu takonin këto poste: zëvendëskryeministër për Siguri, Sistemin Politik dhe Politikën e Brendshme, nënkryetar për Çështjet Evropiane dhe Punë të Jashtme, dhe ministrat e punëve të brendshme, mbrojtjes, turizmit, ekologjisë, zhvillimit të qëndrueshëm dhe zhvillimit të veriut, si dhe të kulturës dhe medias.

Demokratët do të marrin edhe postin e nënkryetarit të Kuvendit nga gjinitë më pak të përfaqësuara.

SHARE