DEMOKRACIA E RE SERBE MBËSHTETI MARRËVESHJEN, KANDIDATI MANDIQ PËR KRYETAR TË PARLAMENTIT

Podgorica, 3. aprila 2023. - Bivši kandidat na predsednièkim izborima u Crnoj Gori i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandiæ izjavio je danas da je ''prvi put u istoriji'' vlast u Crnoj Gori smenjena demokratskim putem, kao i da je, pored toga što je Crna Gora ''možda i poslednja zemlja'' u kojoj je do toga došlo, ''bolje ikad nego nikad''. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Bordi kryesor i Demokracisë së Re Serbe mbështeti njëzëri marrëveshjen politike për formimin e qeverisë së re të 44-të dhe mbështeti liderin e partisë Andrija Mandiq si kandidat për kryetar të Parlamentit të Malit të Zi.

Seanca e Kuvendit të Malit të Zi, ku do të zgjidhet kryesia e re dhe do të konstituohet shumica e re parlamentare, mund të mbahet më 24 tetor, konfirmohet për Portalin RTMZ.

Një nga opsionet është zgjedhja e presidentit dhe e shumicës së nënkryetarëve të parlamentit në të njëjtën ditë.

Deri në zgjedhjen e presidentit, seancën duhet ta drejtojë Millan Lekiq, deputeti më i vjetër.

Kandidati për kryetar të Kuvendit është Andrija Mandiq, një nga liderët e koalicionit “Për të ardhmen e Malit të Zi”.

Po ashtu janë planifikuar edhe poste nënkryetare për tre subjekte të tjera politike të qeverisë së re dhe një post nënkryetar nga radhët e opozitës parlamentare.

Sipas Marrëveshjes për formimin e qeverisë së re, pozita e kryetarit të Kuvendit i takon Demokracisë së Re Serbe.

Pas konstituimit të shumicës parlamentare dhe zgjedhjes së udhëheqjes së re të Parlamentit, në agjendë mund të jetë edhe zgjedhja e një qeverie të re, kryeministër i së cilës do të ishte mandatari aktual Millojko Spajiq.

SHARE