GJELOSHAJ: PSE DO TË NA THËRRISTE DIKUSH QË NUK KA MBËSHTETJEN E ASNJË DEPUTETI

Ne nuk morëm ftesë nga Kryeministri Zdravko KrivokapiQ për të folur për Qeverinë, dhe nuk e di pse do të kishte një ftesë nga ai, sepse ai është një individ i lirë pa mbështetjen e ndonjë deputeti në Kuvend, theksoi Nik Gjelosaj nga Lista Shqiptare për Pobjeda-n. Tani për tani, partitë e pakicave nuk kanë marrë një ftesë zyrtare nga Kryeministri Zdravko Krivokapiq për të diskutuar pjesëmarrjen e mundshme në qeveri, nëse do të rindërtohet. Shumica parlamentare ende, por përmes mediave, njofton se përfaqësuesit e pakicave gjithashtu duhet të kenë një vend në pushtetin ekzekutiv, por deri më tani nuk ka pasur ndonjë ftesë zyrtare për ndonjë parti minoritare. Në fillim të tetorit, Krivokapiq mbajti raundin e parë të bisedimeve me drejtuesit e partive të shumicës parlamentare, pa ftuar përfaqësues të pakicave kombëtare. Gjeloshaj thotë se Qeveria ka mbetur pa mbështetje në Kuvend, dhe se “qeveria evropiane” duhet të diskutohet nga ata që kanë angazhime të ngjashme programore. “Bisedimet për formimin e Qeverisë mbahen mes liderëve të partive që kanë deputetë në Parlamentin e Malit të Zi. Pasi Qeveria mbeti pa mbështetje në Kuvend, unë pres që udhëheqësit e partive me angazhime të ngjashme programore të ulen në tryezë dhe të bien dakord me qeverinë evropiane,” tha Gjeloshaj.

SHARE